Recenzjum - o książkach wszelakich

Forum dla miłośników literatury wszelakiej

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Moda

#1 2012-10-29 08:02:36

Zuz

Administrator

Punktów :   

"Pretty Little Liars" Sara Shepard

"Trzy osoby mogą dochować tajemnicy, jeśli dwie z nich nie żyją.".

"Pretty Little Liars" - opowiada historię czterech dziewczyn – Spencer, Hanny, Arii oraz Emily – których przyjaźń skończyła się po zaginięciu "królowej" ich paczki – Alison.
Rok później cała czwórka zaczyna dostawać wiadomości od kogoś, kto podpisuje się "A". Osoba ta grozi, że rozpowie ich sekrety – w tym i te, o których wiedzieć mogła tylko Alison.

Sara Shepard jako nastolatka chciała być gwiazdą oper mydlanych, projektantką klocków Lego lub genetykiem.
Inspiracją bestsellerowych powieści z serii Pretty Little Liars oraz The Lying Game stały się jej wspomnienia z czasów szkolnych.

Na naszej stronie możecie zapoznać się z recenzjami książek z tej serii: http://recenzjum.blogspot.com/search/la … %20Shepard

Osobiście bardzo lubię tę serię. Moja przygoda z PLL rozpoczęła się po obejrzeniu kilku odcinków serialu, który powstał na podstawie książki. Podoba mi się to, że
zarówno książka, jak i serial są różne od siebie. Niektóre wątki mają zbliżone, jednak nigdy nie jest to samo.

Aktualnie w Polsce wydano 9 tomów Pretty Little Liars

#2 2013-06-26 21:42:35

Takeshi

Użytkownik

Punktów :   

Re: "Pretty Little Liars" Sara Shepard

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć kto do nich pisze? Przeczytałam 5 części z samej ciekawości ale już więcej nie dam rady ;-; Takie książki są nie dla mnie. Jak widzę książki opowiadające o dziewczynach które nie widzą nic poza tym jak wyglądają i co się o nich mówi... - wysiadam.
Niestety widać że książki są nastawione na zyski. Każdy pisze z innych powodów i dla innych odbiorców więc i tak cieszę się że pani Shepard udało się zaistnieć

#3 2013-06-28 08:44:45

Zuz

Administrator

Punktów :   

Re: "Pretty Little Liars" Sara Shepard

3 lipca wychodzi 12 cześć - nadal nie wiadomo kim jest A

Stopka forum

RSS